Klejnsmed – Rustfast klejnsmed – Multismed med speciale i el, hydraulik og VVS

 

Smeden er i dag problemløseren og produktudvikleren i en verden, hvor udviklingen og forandringerne sker med lynets hastighed.

Uddannelsen er en vekseluddannelse, hvor du skifter mellem skole og praktik/lærerplads.

På skolen arbejder du med den nyeste teknologi. Du kommer blandt andet til at arbejde med 3D tegneprogrammer, hvor du designer dine egne produkter i diverse metaller. I værkstedet kommer du til at arbejde med fremstilling af de produkter, som du har tegnet i 3D. Du fremstiller dine produkter ved hjælp af forskellige svejsemetoder og computerstyrede maskiner som eksempelvis vandskærer, plasmaskærer og styrede bukkemaskiner.

Læs mere om uddannelsen >>

Se datoer for studiestart og ansøgningsperioder >>

Christian Leegard

Klejnsmedelærling
Hou Smede og Maskinforretning

Hvad er det fede ved at være i lære som klejnsmed/multismed?

”Det fede ved at være kommet i lære som klejnsmed må være alsidigheden og mulighederne. Det er en uddannelse som åbner en masse døre, både med hensyn til jobs i fremtiden, men også mulighederne for at læse videre.

Du kan komme rigtig langt med en uddannelse som klejnsmed - og hey - så er man uddannet handyman.

Som klejnsmed/multismed får man lov til at være kreativ og lave et fedt håndværk.
Der vil ofte være noget personligt over det en klejnsmed laver – Man kan sætte sit eget præg på tingene, det synes jeg er vildt fedt.

Hvorfor valgte du at komme i lære som klejnsmed/multismed?

”Jeg valgte af forskellige årsager at komme i lære som klejnsmed. Interessen var klart en drivkraft, men dels også fordi jeg var skoletræt og var langt mere tiltrukket af håndværk generelt. Interessen opstod efter at have været i praktik i 7. klasse hos min nuværende læreplads.

Jeg valgte at blive multismed, fordi det lød vildt spændende. De ekstra fag som hører med til en multismed har klart vist sig at være en fordel i det virkelige arbejdsliv. Jeg oplever, at to dage aldrig ligner hinanden“.